Poeh! Waar ga ik deze keer beginnen.. Anders dan anders hebben we nu een eigen auto gekocht. Een heel proces, maar zoveel fijner en goedkoper (als de auto het blijft doen..) We willen de komende 6 maanden rondreizen in Zuid-Amerika, waardoor het huren van een auto niet te doen is qua kosten en met de bus kom je gewoon niet overal. Ook hebben we een heel plan om een bed in de auto te maken, zodat we toch een gewoon bed hebben, maar geen kosten kwijt zijn aan hotels en hostels.

Het avontuur begint in Santiago, waar we via Airbnb een kamer hebben gevonden voor 10 euro per nacht. Op Airbnb wordt beschreven dat de host waarbij we slapen erg behulpzaam is en daar zijn we naar op zoek, want we willen vragen of ze ons willen helpen en willen tekenen voor ons, als we een RUT nummer aan gaan vragen. We hebben iemand in Chili nodig die ons sponsord. Het huis waar we slapen ligt heel centraal en toevallig zitten de SII (soort gemeente) en de Notaria heel dichtbij. We komen op zondag aan, dus eerst een dagje rust en een stappen plan maken.

Maandag ochtend vertrekken we vroeg en Daisy, de moeder van Felipe waar we slapen, gaat met ons mee. Ze spreekt bijna geen engels en bij ons is het spaans nog wel wat handen en voeten werk, met name het verstaan.. ze praten zo snel.. Bij de SII vullen we wat formulieren in en krijgen deze mee voor de notaris. Met de metro rijden we een halte en zien dat bij de notaris een enorme rij staat, hoeveel mensen je in een hokje kan proppen en dan met 37 graden… niet te doen.. gelukkig heeft Daisy wat contacten en zijn we na een half uur al aan de beurd. We tekenen weer wat formulieren en zetten een vingerafdruk en een handtekening en kunnen met dit formulier weer terug naar de SII. Daar weer wachten, het heeft ons een goede ochtend gekosten om dit te regelen, valt eigenlijk nog mee.. nu krijgen we een digitale code om ons eigen RUT nummer (soort BSN nummer) te downloaden. Hiermee kunnen we een auto gaan kopen.

We zijn zo enthousiast dat we diezelfde middag nog bij verschillende auto’s zijn gaan kijken. We belanden aan de andere kant van de stad in een autoplaza. Martijn had een tijdje terug al een top 5 gemaakt van auto’s die hij gevonden had via internet. We bekijken er een paar van en één trekt onze aandacht en we zijn beiden eigenlijk direct verliefd! Op de uitvoering, maar belangrijker de staat en de prijs. We maken afspraken en handje klappen met de man van de plaza en komen op een nog betere prijs. Maar nu de geld overdracht.. allerlei manieren bedacht om het geld van de Nederlandse bank naar dr Chileense bank te krijgen, maar het wordt toch gewoon overmaken en 3 tot 5 dagen wachten tot we groenlicht kregen.. en wat duren die dagen dan lang!!!!! Ook zat het weekend er nog net tussen.. beetje jammer… Hihi

We hebben de dagen gevuld met een bezoek aan de stad Santiago, veel winkelen, op zoek naar spullen die we nodig hebben etc. etc. We vinden een bouwmarkt waar alles te halen is en waar een werkbank staat met een handzaag. Zo hebben we zelf alleen maar een hamer, een schroevendraaier en een waterpas hoeven kopen. Elke dag in afwachting op een berichtje van onze vriend bij de autoplaza, hebben we enorm leuke dagen bij Felipe en Daisy gehad!! Wat een leuke en lieve mensen!! We konden zo lang blijven als we wilden en ze hebben ons overal bij geholpen!! Zelfs bij het leren van het spaans, mijn woordenschat is weer gestegen!

Na precies een week op maandag krijgen we een berichtje dat het geld binnen is en we de auto op mogen halen. Spannend en erg leuk!! Onze echte eerste eigen gekochte auto en dan in Chili!! We zorgen dat we al onze papieren bij ons hebben en gaan op pad. Een echte meevaller is dat ze op de autoplaza ook het notaris gedeelte mogen en kunnen regelen. We hoeven dus niet weer heen en weer. En helemaal super en zo lief is het dat ze twee mensen geregeld hebben die spaans en engels praten, zodat alles duidelijk uitgelegd wordt en het proces goed en snel verloopt. Wat een service! Wanneer we de sleutel krijgen van de auto, komen we erachter dat er maar één sleutel is.. niet aangedacht, maar we willen er graag twee. Ow geen probleem, hop in een andere auto, mee naar de auto straat. Even een sleutel bij laten maken. Echt super meedenkende mensen!

En daar gaan we! Met zijn tweetjes in de auto, we rijden de autoplaza af, naar het huis waar we verblijven. We halen de achterste banken eruit (deze mogen bij Felipe en Daisy blijven staan, zo lief!!), stofzuigen de auto en daarna een sopje erdoorheen en ready to build a bed!! Maar eerst naar bed;)

De volgende dag vroeg op en naar de bouwmarkt. In ons beste spaans bestellen we planken op de juiste formaten en gaan we zelf aan de slag met de paaltjes voor onder het bed. Na twee uur kunnen we de planken ophalen en staan de paaltjes erin, we maken de planken erop en het plateau is klaar! Na een dag in de zon en met 36 graden zijn we er wel klaar mee voor vandaag! Redelijk uitgeput vallen we direct in slaap hihi.

Vandaag de laatste dag om dingen te regelen, want morgen gaan we er opuit. We rijden naar een schuimrubber handel en bestellen een matras in de maten van de auto, een uur laten kunnen we deze ophalen. Ondertussen rijden we naar de outlet waar we beddengoed etc. hebben gezien. Na een dagje shoppen zijn we helemaal compleet, nu alleen nog wat boodschappen! Ondertussen waren de gordijnen die ik heb laten maken ook klaar. Daisy heeft een buurvrouw die dat super snel en mooi gedaan heeft, erg blij mee. Nu is alles echt top! We brengen de auto bij de garage dichtbij voor een laatste keuring en olie verversen etc. Ze vinden het een goede auto, dus weer een stapje dichterbij zekerheid (je gaat toch wel steeds aan alles twijfelen..)

De volgende ochtend zwaaien we Daisy en Felipe uit (met pijn in ons hart, wat een leuke tijd hebben we gehad! Wat een lieve mensen!!) We gaan op weg naar de natuur! We rijden ten oosten van de stad Santiago naar Cajón del Maipo. Een prachtig gebied in het Andes gebergte. We rijden de eerste dag tot ongeveer 800 meter, daar vinden we een leuke kleine camping met een zwembad. Heerlijk even afkoelen na een week in 37 graden..

We rijden daarna verder de natuur in en raken natuurlijk het bereik kwijt. Lekker rustig! We zullen dat hier nog veel vaker krijgen, veel is erg afgelegen. We rijden tot ong. 2000 meter waar een prachtig bergmeer door een stuwdam gevormd is. Het is allemaal smelt water, wat zorgt voor een prachtige blauwe kleur en dan de bergen met sneeuw op de achtergrond, wauw!! Daarna komen we in zand en stof gebied, waar de auto perfect bij kleurt. We rijden via de bergweg naar een hoogte van 2800 meter en moeten een stroom van water oversteken, maar geen enkel probleem voor onze auto. Super fijn, daar hebben we hem voor aangenomen.. hihi. We eindigen de dag op een hoogte van 2980 meter bij de thermo pools, heerlijk warm water boven in de bergen. We blijven een tijdje hangen om heerlijk te relaxen, dit is ook wel nodig, want op deze hoogte kun je al gemakkelijk hoogte ziekte krijgen.. rustig aan doen dus, geen gehaast. We voelen de lucht/ hoogte een tijdje aan en voelen dat het prima gaat. We blijven op deze hoogte om te slapen, we zoeken een spot met een prachtig uitzicht en installeren ons huis. Net voordat we de auto in trekken om te gaan slapen, horen we luid gegil en geroep, de grond begint te bewegen en zien we een groep paarden op ons af komen met verschillende “cowboys” erachteraan met lasso’s. Ze zijn bijna 1,5 uur bezig geweest om één paard te vangen. Wel erg spectaculair om te zien.

We worden wakker in de prachtige valley met de Andes bergen om ons heen. De hoogte gaat gelijk al beter, want na een nacht op deze hoogte ben je er al meer aan gewend. Na drie dagen genieten van deze omgeving rijden we weer terug naar Santiago, dat moet ook want er is geen andere weg. We hebben dit als proef weekend gebruikt om evt. nog dingen die kapot gaan, die we missen te halen in de stad. We merken wel dat alle spullen erg opzicht liggen, zelfs met de gordijnen ervoor. We besluiten om de ramen te polarizeren, volgens mij noem je het zo. We hebben ze verschillende tinten donkerder laten maken, ook hebben we dan gelijk maar een security laag er overheen laten zetten. Als ze er doorheen willen kan dat altijd, maar we maken ze het in elk geval lekker moeilijk;) hihi. Je leest het hier heel veel, dus maar hopen.. dit avontuur hebben we in elk geval al binnen!! Op naar het zuiden!

Top