Omdat we de goedkoopste vliegroute zochten, zijn we nog voor drie dagen terecht gekomen in Fort Lauderdale, Miami. Super om hier nog een keer te mogen rond reizen!

We hebben direct op het vliegveld weer een auto gehuurd en zijn richting de stad gereden, het was al wat later, dus eerst even een rondje door Fort Lauderdale gereden en daarna direct naar het hotel gegaan. We hebben gegeten bij een van onze favoriete restaurantjes, de Panda Express.. hihi soort afhaal Chinees en erg lekker!!

In Amerika zit bij elk hotel/ motel wel een ontbijt. We eten onze buik vol en gaan de volgende dag direct door naar de Everglades. Op bezoek bij de crocs. We rijden heen over Crocodile Alley, de snelweg en terug over de weg door het national park. Zelfs langs de snelweg liggen hier al krokodillen lekker in het gras te liggen.. Ik wist nog dat er ergens een road moest zijn waar de krokodillen direct naast de auto liggen en gevonden. We rijden op het gemakje de weg af en links en rechts liggen bizar veel krokodillen. Ze liggen een beetje te liggen en lijken niet op te kijken van de auto deur die open gaat. Ik wil toch wat close up foto’s maken, dus ik stap de auto uit. Later vertelt de man op de airboat dat de krokodillen nu geen honger hebben en dat ze eigenlijk geen bedreiging voor de mens zijn.. okee fijn om te weten, maar liet voor de zekerheid de deur van de auto toch maar even open, mocht hij een schijnbeweging maken? Hihi..

Overal vliegen ook prachtige vogels en steken er schildpadden de weg over. De everglades is zelfs het woongebied van de panter.. helaas geen gezien, maar er stonden wel borden met pas op overstekende panters. Na de krokodillen weg nemen we de weg terug richting Miami en komen we langs allemaal airboat bedrijfjes die ons maar graag meenemen op een boottocht. We zoeken er een waar geen andere mensen zijn en we zoeken een airboat waarbij je hoger zit en echt het gevoel hebt dat je drift en vliegt. We krijgen het voor elkaar en nog voor een leuke prijs ook! Het enige wat niet mee zit is het weer en terwijl we nog geen 15 min. op de boot zitten begint het te gieten!! Hihi we vliegen met de boot naar het eilandje wat het bedrijf beheert in het midden van de Everglades en krijgen uitleg over de everglades en zijn dieren. We vonden twee baby krokodillen en een paar schildpadden. Na twee uur stopte het met regenen, dus lekker een tijdje zitten kletsen. We vliegen met de boot weer terug en driften heerlijk met de airboat over het ondiepe met gras begroeide water. Een heerlijk gevoel!!

De files rond de stad zijn weer even wennen en komen dan ook weer laat bij een ander hotel aan, checken in en proberen een goede nachtrust te krijgen, want morgen een lange dag! We gaan naar Key West. Dit is het meest zuidelijke puntje van het ‘vaste land’ van de USA en is z’n 4,5 uur rijden.

We starten vroeg in de ochtend, zodat er nog weinig verkeer op de weg is. We stoppen overal langs de weg, er zijn veel winkels, mooie stukjes strand, restaurants en ook veel plaatsen om watersporten te doen. Een van die plaatsen heet Robbie’s. Zij zijn bekend om hun pier met enorme Tarpons die je kun voeren. Dit zijn vissen van twee meter, die zo het visje uit je handen komen trekken. Ze springen zelfs uit het water omhoog. In deze periode zaten er ook enorm veel pelikanen, die steeds de vis uit je handen trokken. We zagen dit bij anderen en hebben zelf dit keer maar geen emmer gekocht.. er werden zelfs mensen in hun handen gepikt.. zag er niet heel fijn uit.. wel cool om te zien hoe de vissen en de pelikanen vochten om de vis.

Na ongeveer 3 uur komen we aan in Key West. We rijden naar het zuidelijkste punt, want daar staan een soort boei met tekst erop. We zijn zelfs maar 90 miles van Cuba vandaan, leuk om een keer geweest te zijn en het is het hier prachtig. Wel heel toeristisch natuurlijk, maar dat geeft ook veel sfeer. We kijken nog wat rond, rijden naar een strand en rond een uur of 4 rijden we weer langzaam aan terug naar Miami.

De laatste dag brengen we een bezoek aan het Hollocast Memorial in Miami. Dit memorial is me altijd bijgebleven, bijzonder gemaakt.. we worden er stil van.. besef dat we het enorm goed hebben wordt weer even heel erg duidelijk!

We rijden over de bruggen uit CSI Miami en Ocean drive kan niet ontbreken. Waarna we langs alle bizar hoge hotels en via straten met erg dure huizen en boten terug rijden naar het vliegveld.

Het was zeker kort! Maar we hebben het meeste uit de drie dagen gehaald en enorm genoten. We komen zoveel lieve en mooie mensen tegen op onze reis! Dit keer op het vliegveld een erg leuke familie, alle kinderen uit het gezin zijn zo verschillend, doen allemaal hun eigen ding, het geen wat ze leuk vinden. De familie komt uit Maleisië en straalde enorm veel geluk en rust uit. Van die rust kunnen we zeker nog wat leren!! Hihi..

Nu op naar Chili, waar we gaan proberen of we een auto kunnen kopen!! Heel erg spannend, maar als je het niet probeert, lukt het zeker niet. Wordt vervolgd!

https://www.facebook.com/stunningtopics/photos/?tab=album&album_id=2161509647510981

Top