Daar lag ik, zonder dat je me kon zien… We hebben nog nooit z’n dag gehad!! Bizar gewoon!!

Toen we op het idee kwamen om naar Japan te gaan, kwamen we erachter dat je hier op het noorder eiland super goed kan wintersporten. De sneeuw moet er fantastisch zijn. Een seizoen 17 meter sneeuw gevallen? Is hier een slecht ski seizoen.. wow! Dat willen we wel uitproberen. We zoeken op welk gebied bij ons past en boeken onze vluchten er naar toe.

In Tokyo hebben we de auto weer ingeleverd en vliegen daarna naar New Chitose airport op het eiland Hokkaido. Zou er al veel sneeuw liggen? Maar de landing zegt al genoeg.. gelukkig is de landingsbaan vrij van sneeuw, maar de andere banen liggen vol. We kijken onze ogen uit!! En krijgen nog meer zin om snel op een board te staan!! Vanaf het vliegveld hadden we nog geen idee over hoe we in Niseko (het gebied wat we hadden uitgezocht) zouden komen.. we hadden wel opgezocht dat er manieren waren, maar de verbindingen waren nog niet zo goed volgens internet.. dus we hadden zo iets we kijken daar wel..

Daar staan we dan, tassen opgehaald en ready to go.. de manier met de trein, 4 keer overstappen trok ons niet zo deze keer.. er moet toch een andere manier zijn. Er gaan ook bussen direct, maar die waren allemaal al volgeboekt van te voren.. we konden niets meer boeken. Toch voor de zekerheid nog even naar de tourbalie om te vragen of ze geen plaatsen meer hebben.. Op de een of andere manier konden we de tourbalie niet vinden en kwamen we uit bij de infobalie. De vrouw achter de toonbank wees ons de weg, maar zei gelijk, je kunt beter eerst deze bussen eens bekijken.. wat blijkt we kunnen super makkelijk een retourtje boeken voor 34 euro!! Helemaal niets vol en direct op de juiste plaats eruit en netjes weer terug aan het einde van de week! Super goed geregeld. Als we naar de tour balie waren gegaan hadden we per persoon gewoon 80 euro kwijt geweest!! Bedankt mevrouw achter de infobalie!!

We stapten na drie uur rijden netjes bij het Welcome centre uit. Wat een rit, overal ligt hier sneeuw, de weg ligt vol. Ik geloof dat ze hier super goede winterbanden hebben, de bus kon aardig wat hebben. De temperatuur is enorm gedaald en stappen uit met -8 graden.. brr dat is even andere kou. We pakken onze tas en lopen zo richting ons hotel gelukkig berg afwaarts, door het dorpje Hirafu heen. De andere plaatsen hier omheen zijn dorpen die bestaan uit alleen maar hotels.. het dorpje waar wij in slapen heeft een fijne sfeer, het is een echt dorpje. Een paar supermarkten, kroegjes, restaurants, onsens.. heerlijk!!

Ons hotel heeft een beetje een oostenrijks/ duitse stijl van buiten. Het ziet er erg leuk uit! Binnen heeft het de gehele japanse stijl, rijstpapier en de houten latjes van de deuren. Bedden op de grond en de wasbakken door het gehele huis, zodat je je overal kunt wassen. Ook de drie verschillende paren slippers zijn weer aanwezig. Bij de deur doen we onze schoenen uit en zetten deze in een verwarmd rek, daarna lopen we met onze spullen door en komen op de eerste verdieping aan bij een woonkamer in oud japanse stijl met een zithoek, een bar, openhaard, koelkast en darthoek. Het ziet er erg gezellig uit!! Ow ja en de massagestoel niet te vergeten. Aan de andere kant zit het badhuis, hier kun je jezelf wassen. We lopen de trap verder op en komen aan bij een raampje wat de receptie is, we nemen plaats in de eetkamer aan een tafel en vullen wat papieren in. Ondertussen brengen jongens onze tassen naar onze kamer. We krijgen uitleg over de omgeving en kunnen goedkopere lifttickets via het hotel aanschaffen (altijd leuk!) Wat een fijne aankomst, we voelen ons gelijk thuis en willen hier niet meer weg. We komen dan ook in het hotel allerlei mensen tegen die hier een seizoen werken… Super leuk!! Misschien volgend seizoen? Elke ochtend werken en ‘s middags tijd voor een paar rondjes op de piste.. nice!!

De kamer is super leuk! De matrassen liggen op de grond en de sfeer van het riet op de grond en de raam verduistering van rijstpapier doet het hem. We leggen onze spullen weg en gaan eens een rondje doen in het dorp om wat eten te halen. Overal zitten restaurantjes en we kunnen van alles kiezen om te eten, van indische curry met naanbrood tot kingkrab poten. Helaas weten ze dat ze hoge prijzen kunnen vragen, dus doen ze dat ook.. We lopen ook even langs de supermarkt voor wat water. Aan de supermarkt vast blijk een keuken te zitten, waar ze elke middag verse gerechten maken. De geur van de Japanse curry komt ons al tegemoet en dat wordt hem ook voor vanavond. We nemen twee bakken mee en eten dit heerlijk in het hotel op. Gelukkig is de kachel het gaan doen (want het was nog erg koud op de kamer), dus Netflix aan en eten!

De volgende ochtend gaan we opzoek naar een snowboard en schoenen die we kunnen huren en al snel gevonden. Het is een leuke zaak met enorm veel materiaal. Van Poedersneeuw boarden tot freestyle, we kunnen vanalles kiezen, maar gaan voor de normale boarden van Burton, hier kunnen we alles mee. De materialen zien er bijna nieuw uit en zijn hetzelfde als de spullen die we thuis hebben, helemaal top dus!!

De pistes zijn totaal niet druk, we hebben maar een enkele keer hoeven wachten voor de lift. De sneeuw is top, op een normale dag niet veel anders dan in Europa… maar… als het begint met sneeuwen, dan stopt het niet meer en ligt er aan laag met poedersneeuw op!!! Niet normaal! En deze is zo licht dat je er echt doorheen vliegt!! Z’n lekker gevoel! Ook als je vast komt te zitten, twee keer springen en je bent los, helemaal top. De eerste dagen hebben we wel wat sneeuw gehad, we hebben daarna veel zon gehad en de laatste dagen is het gaan sneeuwen, niet normaal en dit is nog niet eens veel. De laatste dagen zijn dan ook de lekkerste dagen om te boarden, een perfecte afsluiting van de week! Daar lag ik, zonder dat je me kon zien… We hebben nog nooit z’n dag gehad!! Bizar gewoon!! Zoveel sneeuw!! Ook echt na verschillende keren face forward de sneeuw in te zijn gegaan, weten we de manier weer om door poedersneeuw te boarden hihi! Tot in mijn neus toe zat sneeuw!

We hebben een all mountain pass gekocht, zodat we aan alle zijden van de berg kunnen komen. Omdat het het begin van het seizoen is, zijn de bovenste liften helaas nog niet open, maar het is toch niet druk, dus genoeg pistes en off pistes om te boarden. De prijzen liggen nog wel een stuk lager dan later in het hoogseizoen. Voor ons erg gunstig, maar nog steeds is het super duur hoor!

Op de berg zijn verschillende bergrestaurants te vinden, maar die hebben weinig op de kaart. We hebben best wel even moeten zoeken voordat we wisten waar we moesten zijn.. een erg leuk klein dorpje tussen de pistes in bestaat voor een groot deel uit restaurants. Het dorpje is in Japanse stijl gebouwd. Hier vinden we Sushi, Teppanyaki en hotpot. We zijn hier heel vaak geweest! Het was zo lekker!!

Apresski is er dan niet echt zoals in Europa. Je vindt er best een leuke bar, maar wij vieren het heerlijk in het hotel in de massagestoel, bij de openhaard met een kop thee. Daarna nog even heerlijk in de onsen die een paar gebouwen verder is, dus op je slippers door de sneeuw en heerlijk relaxen. Ow ow! Wat hebben we het toch slecht..

We hebben een top week gehad! Weer een geweldige ervaring en mooie herinnering erbij die niemand ons afpakt!!

Voor nu vliegen we nog een dag naar Osaka, daar sluiten we het mooie Japan af en gaan dan op naar ons volgende avontuur!! Hawaii!!

Japan is een echte aanrader! Wat een prachtig land. Veel cultuur, historie, natuur, maar vooral erg aardige mensen! En wat gaan we missen… de sushi!! Deze is hier zo lekker!! En natuurlijk de verwarmde wc bril;) hihi op Hawaii niet nodig, maar dit was wel erg lekker in de kou!!

Aloha op Hawaii!!

https://www.facebook.com/stunningtopics/photos/?tab=album&album_id=2133391703656109

Top